bavarouaz
clock icon
30'

Μπαβαρουάζ με ποικιλία φρούτων

Υλικά

  • 2 γιαρμάδες καθαρισμένους, σε κυβάκια
  • 6 βερίκοκα καθαρισμένα, σε κυβάκια
  • 250γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο
  • 15 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 2 μπανάνες, σε φετούλες
  • 2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας
  • 400γρ. γιαούρτι σουρωτό

Tips

  • Αντί για γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα φρέσκο πλήρες χωρίς καμία αλλαγή στη συνταγή.

Ένα δροσερό γλυκό που άνετα μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα φρούτα της επιλογής σας.

Ζεσταίνετε καλά δύο νεροπότηρα νερό και μέσα διαλύετε καλά το ζελέ.
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το σουρωτό γιαούρτι και το διαλυμένο ζελέ. Ανακατεύετε. Όσο ανακατεύετε θα δείτε ότι το γιαούρτι θα μετατραπεί σε μικρά μπαλάκια. Με υπομονή χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.
Όταν ομογενοποιηθεί βάζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε μια μεγάλη φόρμα ό,τι σχήματος θέλετε, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε μέσα το μίγμα γιαουρτιού. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και μετά για 3 ώρες τουλάχιστον στην ψύξη.
Για να σερβίρετε: Περιχύνετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί εύκολα. Ακουμπάτε την μπαβαρουάζ σε πιατέλα και, αν θέλετε, την περιχύνετε με γλυκό κουταλιού σταφύλι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε καλά δύο νεροπότηρα νερό και μέσα διαλύετε καλά το ζελέ.

Βήμα 2

Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το σουρωτό γιαούρτι και το διαλυμένο ζελέ. Ανακατεύετε. Όσο ανακατεύετε θα δείτε ότι το γιαούρτι θα μετατραπεί σε μικρά μπαλάκια. Με υπομονή χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Όταν ομογενοποιηθεί βάζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε μια μεγάλη φόρμα ό,τι σχήματος θέλετε, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε μέσα το μίγμα γιαουρτιού. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και μετά για 3 ώρες τουλάχιστον στην ψύξη.

Βήμα 4

Για να σερβίρετε: Περιχύνετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί εύκολα. Ακουμπάτε την μπαβαρουάζ σε πιατέλα και, αν θέλετε, την περιχύνετε με γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb