Πανεύκολη και θρεπτική πίτα όνειρο… Θα τη λατρέψουν και τα παιδιά.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 3 αβγά
- 400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
- 200ml. γάλα φρέσκο
- 100ml. ελαιόλαδο
- λίγο δυόσμο φρέσκο
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά.
Τα «στίβετε» λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.
Βήμα 2
Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.
Βήμα 4
Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.
Βήμα 5
Απλώνετε με τα χέρια σας το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).
Βήμα 6
Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.