Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας ετοιμάζει εύκολες μπάρες δημητριακών, που είναι σούπερ γευστικές και υγιεινές.
40'
Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα και ξηρούς καρπούς
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 100 γρ. βούτυρο, φυτικό ή ζωικό
- 4 κουτ. σούπας µέλι ανθέων
- 75 γρ. ανάµεικτους ξηρούς καρπούς
- 75 γρ. κράνµπερι
- 75 γρ. αµύγδαλα, χοντροκοµµένα
- 200 γρ. νιφάδες βρώµης
- 75 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 40 γρ. κόκκους ρυζιού
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε όποιο είδος ξηρών καρπών μας αρέσουν περισσότερο, αφού τους καβουρδίσουμε πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουµε ένα ρηχό ταψάκι 20x30 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Σε ένα τηγάνι λιώνουµε το βούτυρο µε το µέλι σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά.
Βήμα 2
Ρίχνουµε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και τα περιχύνουµε µε το λιωµένο βούτυρο και το µέλι. Ανακατεύουµε καλά µε µια σπάτουλα και αδειάζουµε το µείγµα στο ταψί. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού απλώνουµε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Βήμα 3
Ψήνουµε για 20΄ ή µέχρι να πάρουν σκούρο χρώµα οι άκρες. Αφήνουµε εκτός φούρνου µέχρι να κρυώσει. Ανασηκώνουµε τη λαδόκολλα και τη µεταφέρουµε στον πάγκο. Κόβουµε 10 µπάρες και σερβίρουµε ή τυλίγουµε σε µικρά κοµµάτια λαδόκολλας και τις διατηρούµε σε µεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Φωτογραφία: Mike English