Από το πρωί ως το βράδυ, οι μπάρες είναι το ιδανικό σνακ για τις λιγούρες και μια πρώτης τάξεως επιλογή για snack μετά την άσκηση.
Υλικά
- 4 ασπράδια αβγών
- 140γρ. ζάχαρη άχνη
- 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130γρ. ινδική καρύδα τρίμμα
- 100γρ. cranberries ή σταφίδες
- 120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε σταγόνες
- 100γρ. βρώμη
- 80γρ. μέλι
- 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε 1 ταψί 20x30εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών και με μίξερ χειρός τα χτυπάτε σε μαρέγκα. Προσθέτετε το μέλι και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά.
Βήμα 3
Ρίχνετε στο μίγμα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός των 90γρ. κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε τις μπάρες να κρυώσουν.
Βήμα 5
Λιώνετε την κουβερτούρα που κρατήσατε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Περιχύνετε τις μπάρες με τη λιωμένη κουβερτούρα, τις κόβετε σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.
Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμούλου