Μαγειρεύουμε μπαρμπούνια στο τηγάνι και τα περιχύνουμε με χειροποίητη πικάντικη σάλτσα σαβόρο, σε μια συνταγή με ρίζες από την νησιωτική Ελλάδα.
Υλικά
- 250 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό μπαρμπούνια μεσαία, καθαρισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 150 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Βήμα 2
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ξίδι.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 5-6′, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM