Σε αυτή τη συνταγή, προτείνουμε να επιλέξετε κάμποσα φρέσκα ή ξερά μυρωδικά έτσι ώστε τα αρώματά τους να δώσουν εντελώς διαφορετική γεύση στο ψάρι σας, πολύ φρέσκια κι ενδιαφέρουσα. Καλοκαιρινή…
Υλικά
- 1- 1½ κιλό μπαρμπούνια, μεσαία
- 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
- 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα (φρέσκια ή ξερή)
- μερικές φετούλες λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χαρτί ψησίματος
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα ψάρια.Βήμα 2
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε τηγανάκι και σοτάρετε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, αν δεν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, για 2 λεπτά.Βήμα 3
Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύετε το μίγμα καλά.Βήμα 4
Ετοιμάζετε διπλά κομμάτια λαδόκολλας, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστά. Τα λαδώνετε ελαφρά.Βήμα 5
Aλείφετε με το μίγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μίγμα, το βάζετε στις κοιλίτσες τους.Βήμα 6
Ακουμπάτε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι λαδόκολλας, βάζετε επάνω μία φετούλα λεμονιού και κλείνετε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.Βήμα 7
Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνετε για 25-30 λεπτά,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών. Σερβίρετε συνοδεύοντας με μια δροσερή σαλάτα.Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή