banana-split

Υλικά

  • 1 μπανάνα
  • 1 μπάλα παγωτό σοκολάτα
  • 1 μπάλα παγωτό βανίλια
  • 1 μπάλα παγωτό φράουλα
  • σιρόπι φράουλας
  • σιρόπι σοκολάτας
  • σιρόπι ανανά
  • κρέμα σαντιγί
  • κερασάκια μαρασκίνο
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιστίκια ανάλατα, όλα κοπανισμένα
  • Για το σιρόπι σοκολάτας

  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • Για το σιρόπι φράουλας

  • ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • Για το σιρόπι ανανά

  • ½ κιλό ανανά καθαρισμένο
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού

Μπανάνα κομμένη στα δύο, με παγωτό σε 3 διαφορετικές γεύσεις, στεφανωμένο με βελούδινη κρέμα σαντιγί και περιχυμένο με αρωματικά σιρόπια φρούτων! Ένα χορταστικό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους, που επιδέχεται επεμβάσεις, ανάλογα με το γούστο και την όρεξή σας. Εμείς σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή.

Κόβετε τη μπανάνα στη μέση και τη βάζετε σε ένα πιάτο. Πάνω από την μπανάνα τοποθετείτε στη σειρά τις 3 μπάλες παγωτού, σοκολάτα, φράουλα και βανίλια.
Πάνω από το παγωτό σοκολάτα ρίχνετε ζεστό σιρόπι σοκολάτας, πάνω από το παγωτό φράουλα το σιρόπι φράουλας και πάνω από το παγωτό βανίλια το σιρόπι ανανά. Γαρνίρετε με το κορνέ 3 ροζέτες σαντιγί, στολίζετε με κερασάκια μαρασκίνο και πασπαλίζετε με κοπανισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια.
Υπάρχουν κι έτοιμα σιρόπια, αν όμως θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας, ιδού η διαδικασία:
Για το σιρόπι σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Για το σιρόπι φράουλας: Πολτοποιείτε τα φρούτα, τα ανακατεύετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνετε 24 ώρες να μαριναριστούν. Μετά, τα βράζετε μαζί με λίγο χυμό λεμονιού για 5-6 λεπτά. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα πολτοποιείτε, τα περνάτε από λεπτή σίτα με τουλπάνι και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Για το σιρόπι ανανά: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι φράουλας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τη μπανάνα στη μέση και τη βάζετε σε ένα πιάτο. Πάνω από την μπανάνα τοποθετείτε στη σειρά τις 3 μπάλες παγωτού, σοκολάτα, φράουλα και βανίλια.

Βήμα 2

Πάνω από το παγωτό σοκολάτα ρίχνετε ζεστό σιρόπι σοκολάτας, πάνω από το παγωτό φράουλα το σιρόπι φράουλας και πάνω από το παγωτό βανίλια το σιρόπι ανανά. Γαρνίρετε με το κορνέ 3 ροζέτες σαντιγί, στολίζετε με κερασάκια μαρασκίνο και πασπαλίζετε με κοπανισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια.

Βήμα 3

Υπάρχουν κι έτοιμα σιρόπια, αν όμως θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας, ιδού η διαδικασία:

Βήμα 4

Για το σιρόπι σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Βήμα 5

Για το σιρόπι φράουλας: Πολτοποιείτε τα φρούτα, τα ανακατεύετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνετε 24 ώρες να μαριναριστούν. Μετά, τα βράζετε μαζί με λίγο χυμό λεμονιού για 5-6 λεπτά. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα πολτοποιείτε, τα περνάτε από λεπτή σίτα με τουλπάνι και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Βήμα 6

Για το σιρόπι ανανά: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb