Οι μπάμιες με τα Χταποδάκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL σε ένα πολύ νόστιμο φαγητό κατσαρόλας τόσο νόστιμο που ακόμα και αν δεν αγαπάτε τις μπάμιες, θα το δοκιμάσετε.
Στραγγίζετε τα Χταποδάκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol από τον ζωμό τους και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε και τις πιπεριές και ανακατεύετε για 1 λεπτό επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις μπάμιες, ανακατεύετε τα υλικά για λίγο, και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό. Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος τοποθετείτε ενδιάμεσα τα κομμάτια του χταποδιού, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά επιπλέον να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στραγγίζετε τα Χταποδάκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol από τον ζωμό τους και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε και τις πιπεριές και ανακατεύετε για 1 λεπτό επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις μπάμιες, ανακατεύετε τα υλικά για λίγο, και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό. Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βήμα 3
Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος τοποθετείτε ενδιάμεσα τα κομμάτια του χταποδιού, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά επιπλέον να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.