clock icon
1:5'

Μπακαλιάρος τσιλαδιά από τη Μεσσηνία

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
  • ½ φλιτζάνι μπίρα Pils Hellas
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ¾ φλιτζανιού σταφίδα μαύρη
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αν θέλετε το φαγητό να βγει ακόμη πιο ζουμερό, σκεπάζετε την επιφάνεια του ταψιού με φέτες φρέσκιας ντομάτας που θα αλατίσετε ελαφρά.

Ένα υπέροχο πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς. Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη συνταγή είναι η ξανθιά μπίρα που θα δώσει ξεχωριστή νότα στη σάλτσα σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη δάφνη, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο τηγάνι και τα ντοματάκια κονκασέ, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
Σε ένα ταψάκι, στρώνετε τις φέτες του μπακαλιάρου, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω μοιράζετε τη σάλτσα. Ψήνετε τον μπακαλιάρο στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη δάφνη, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 2

Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο τηγάνι και τα ντοματάκια κονκασέ, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Σε ένα ταψάκι, στρώνετε τις φέτες του μπακαλιάρου, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω μοιράζετε τη σάλτσα. Ψήνετε τον μπακαλιάρο στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.