Μία από τις καλύτερες συνταγές για λεμονάτο μπακαλιάρο στην κατσαρόλα. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε από την απαράμιλλη νοστιμιά του μπακαλιάρου.
Υλικά
- 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 6 πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 6 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένα
- 600ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού, σπιτικό ή ψυγείου
- 1 κουτ. γλυκού θρούμπι
- 3 λεμόνια
- 20γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αντί για τη σάλτσα με το αλεύρι μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό 2-3 κουταλιές της σούπας σκορδαλιά. Θα του δώσει πολύ ωραία γεύση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα πλακερό σοτάρετε με λίγο από το ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια για 2 λεπτά. Τοποθετείτε τις πατάτες, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε στρώσεις εναλλάξ πασπαλίζοντας κάθε φορά πιπέρι και αλάτι. Στο τέλος ακουμπάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και προσθέτετε τον ζωμό, το θρούμπι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Σιγοβράζετε το φαγητό για περίπου 35 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό γιατί το φαγητό πρέπει να έχει ζουμί.
Βήμα 3
Ανακατεύετε το αλεύρι με το χυμό των λεμονιών και μισό φλιτζάνι νερό, περιχύνετε το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με λίγο μαϊντανό και επιπλέον χυμό λεμονιού.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook