Το μπιάνκο (λεμονάτο ψάρι) είναι ένα λιτό αλλά μοναδικό φαγητό της Κέρκυρας! Μπορεί να έχει ελάχιστα υλικά αλλά υπόσχεται την πιο νόστιμη, μελωμένη γεύση. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο ΕΔΩ.
Υλικά
- 6 μερίδες μπακαλιάρο φιλέτο, ξαρμυρισμένο
- 1 κιλό πατάτες
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρά, ομοιόμορφα κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες.Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τοποθετείτε σε στρώσεις τις πατάτες, τα σκόρδα και τα φιλέτα του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.Βήμα 3
Προσθέτετε 250 ml νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τo σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά.Βήμα 4
Πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τον χυμό 1-2 λεμονιών ανάλογα με την οξύτητά τους. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον πιπέρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε το μπιάνκο με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook