Ένας πολύ ξεχωριστός και εύκολος τρόπος να απολαύσουμε τις baby πατάτες. Ωραία ιδέα για συνοδευτικό ενός κρέατος.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 350 γρ. baby πατάτες
- ηλιέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθου
- 1½ κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό μπρι ολόκληρο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκού κρασιού
- 10 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες
- 4 μικρά κρεμμυδάκια τουρσί, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 χούφτα ανάμεικτη σαλάτα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βάζουμε τις baby πατάτες σε ένα μικρό ταψί με 1 κουταλιά λάδι, τους σπόρους μάραθου, πολύ μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι. Ψήνουμε τις πατάτες μας για 40’ μέχρι να μαλακώσουν στη μέση, να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές. Ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας άνηθο.
Βήμα 2
Ξετυλίγουμε το τυρί, το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού με τις πατάτες μας ολόγυρα και ψήνουμε για 10΄-12΄. Βάζουμε ½ κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη σκόνη μουστάρδας, τον υπόλοιπο άνηθο, το ξίδι και 1 κουταλιά του γλυκού νερό.
Βήμα 3
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αγγουράκια τουρσί, τα κρεμμύδια τουρσί, την κάππαρη και την ανάμεικτη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος μας. Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε με το λιωμένο μπρι και τις baby πατάτες.