Η ελληνική απάντηση στο χαβιάρι ακούει στο όνομα αβγοτάραχο, ένα εκλεκτό έδεσμα με υπέροχη θαλασσινή γεύση, το οποίο σήμερα μετατρέπουμε σε ξεχωριστή σαλάτα – άλειμμα.
Υλικά
- 150γρ. αβγοτάραχο
- ½ φλιτζάνι άνηθο
- 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα,, μουσκεμένες σε νερό και στυμμένες
- χυμό 2 λεμονιών
- 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το αβγοτάραχο από το κερί του και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο και το ψωμί.Βήμα 2
Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών, εναλλάξ με το ηλιέλαιο. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα μίγμα λείο και ομοιογενές.Βήμα 3
Σερβίρεται ως ορεκτικό με πιτούλες αραβικές κομμένες σε τριγωνάκια και τηγανισμένες ή με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί του τοστ, κομμένο σε τρίγωνα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey