ImageHandler
clock icon
15'

Αβγά μάτια με ντομάτα

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 ντομάτες μικρές, ώριμες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • βασιλικό
  • θυμάρι
  • τυρί τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Μια εύκολη και κλασσική συνταγή. Κατάλληλη για όσους θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο. Αν το προτιμάς έτοιμο, τα ωραιότερα αβγά στα μαγαζιά της Αθήνας τα φτιάχνει το εστιατόριο Θάμα, Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ. 211 0139951.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά στο τηγάνι. Τα αφήνετε 4-5 λεπτά να βράσουν και να “σφίξει” λίγο το μίγμα.
Σπάστε τα αβγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε τα σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά.
Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά στο τηγάνι. Τα αφήνετε 4-5 λεπτά να βράσουν και να “σφίξει” λίγο το μίγμα.

Βήμα 2

Σπάστε τα αβγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε τα σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.