Ετοιμάζουμε το λευκό λάχανο του χειμώνα σε μια νόστιμη σαλάτα με μια διαφορετική συνταγή του Γιώργου Δημητρακόπουλου με σάλτσα σόγιας και σάλτσα οστρακοειδών.
Υλικά
- 1/2 λευκό λάχανο
- 2 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
- 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι Σετσουάν σπασμένο σε γουδί
- 1 κουτ. σούπας κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, αποξηραμένη
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (soya sauce)
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα οστρακοειδών (oyster sauce)
- 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ. Στη συνέχεια, σε ένα καυτό μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το φυτικό λάδι και τσιγαρίζουμε το λάχανο για 3-4 λεπτά να μαραθεί. Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, το πιπέρι Σετσουάν, το τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα οστρακοειδών και το ξίδι ρυζιού.Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή. Δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως το λάχανο, αλλά να μείνει τραγανή!Βήμα 3
Προσοχή, δεν αλατίζουμε την σαλάτα, γιατί οι σάλτσες που βάλαμε είναι αλμυρές.Φωτογραφία: Ant Duncan