Αγαπημένος μεζές, ιδανικός να συνοδεύσει τις στιγμές της καλής παρέας με τσιπουράκι ή ούζο.
Υλικά
- 1½ κιλό κολοκυθάκια
- 200γρ. φέτα τριµµένη
- 200γρ. κεφαλογραβιέρα Αµφιλοχίας, τριµµένη
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκοµµένο
- 1 φλιτζάνι δυόσµο ψιλοκοµµένο
- 6 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
- 3-4 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεµµυδιού ή στο µίξερ µε το ειδικό εξάρτηµα και τα αλατίζετε. Βάζετε πάνω σε σαλατιέρα µια καθαρή πετσέτα και ρίχνετε τα τριµµένα κολοκυθάκια. Στρίβετε τις άκρες της πετσέτας ώστε να γίνει σαν πουγκί και στύβετε τα κολοκυθάκια µέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους. Κατόπιν τα ανακατεύετε µε τα µυρωδικά και τα φρέσκα κρεµµυδάκια.
Βήμα 2
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύετε µε το αλεύρι. Προσθέτετε το µίγµα στα κολοκυθάκια καθώς και τα τυριά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το µίγµα στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε µπόλικο ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε το µίγµα κουταλιά κουταλιά µέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Αφήνετε τους κολοκυθοκεφτέδες να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε ζεστούς.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή