Δείτε το αρνάκι να αποκτά… θεϊκή γεύση με μία ξεχωριστή salsa. Το αρνί συναντά την αντζούγια και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.
Ανακατεύετε τους μαραθόσπορους με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Τρίβετε με αυτό το μίγμα όλο το αρνί και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC στον αέρα και ετοιμάζετε τη salsa verde. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε μπλέντερ μαζί με 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σάλτσα, όχι όμως λεία σαν αλοιφή. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Τυλίγετε το αρνί σε ρολό, το δένετε σε τρία σημεία με σπάγγο ψησίματος και το βάζετε σε ρηχό ταψί. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί πριν το κόψετε. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη salsa που ετοιμάσατε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τους μαραθόσπορους με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Τρίβετε με αυτό το μίγμα όλο το αρνί και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC στον αέρα και ετοιμάζετε τη salsa verde. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε μπλέντερ μαζί με 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σάλτσα, όχι όμως λεία σαν αλοιφή. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 3
Τυλίγετε το αρνί σε ρολό, το δένετε σε τρία σημεία με σπάγγο ψησίματος και το βάζετε σε ρηχό ταψί. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βήμα 4
Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί πριν το κόψετε. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη salsa που ετοιμάσατε.