Σε αυτό το πιάτο τα κολοκυθάκια δένουν αρμονικά με το κάρι και το γάλα καρύδας. Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει ένα πιάτο αρωματικό, εύκολο και γρήγορο, που δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον
αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα. Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον
αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα. Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn