Φτιάχνουμε αρνίσια παϊδάκια με τον αυτόν τον λαχταριστό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο, που ξέρουν να κάνουν στα μερακλίδικα ψητοπωλεία.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κιλό πανσέτα αρνίσια με κόκαλο
- 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 1½ κιλό πατάτες, κομμένες για φούρνο
- 40 γρ. μουστάρδα απαλή
- 10 γρ. αλάτι
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 600 ml νερό
Για το αρνί
Για το γλάσο
Για τις πατάτες
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρνί: Αφαιρούμε τη μεμβράνη από την πανσέτα που βρίσκεται από τη μεριά του κόκαλου. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε την πανσέτα του αρνιού καλά αλατοπιπερωμένη με τη μεριά του κρέατος προς τα κάτω. Ραντίζουμε με το κρασί και σκορπίζουμε το σκόρδο. Καλύπτουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα και κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Πατάτες: Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε και τα 2 ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 150°C.
Βήμα 3
Γλάσο: Σε ένα τηγανάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από το ξύσμα και βράζουμε μέχρι να πέσει στα 2/3. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βήμα 4
Τσεκάρουμε αν το αρνί είναι τόσο ψημένο ώστε να είναι μαλακό και να βγαίνει εύκολα το κόκαλο. Αν χρειαστεί, ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 30’΄. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τα υγρά τους κρέατος στις πατάτες. Αλείφουμε το κρέας με το γλάσο.
Βήμα 5
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και ψήνουμε μέχρι το αρνί και οι πατάτες να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM