Για να απολαύσετε χωρίς πολλές προετοιμασίες ένα πολύ εύκολο και νόστιμο έδεσμα για το γιορτινό και κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι, ψαχνό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ρίγανη αποξηραμένη
- φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- 400γρ. κεφαλογραβιέρα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 2 φρατζόλες ψωμί (2 ημερών)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το αρνάκι από τα λίπη και το κόβετε σε κύβους στο μέγεθος καρυδιού. Το βάζετε σε μπολ και το ανακατεύετε με το λάδι, το βούτυρο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα φυλλαράκια του θυμαριού.Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τυρί κομμένο σε κύβους. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC.Βήμα 3
Κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε το επάνω μέρος της κάθε φρατζόλας και αδειάζετε την ψίχα.Βήμα 4
Γεμίζετε τις άδειες φρατζόλες με το μίγμα του κρέατος και τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε τις φρατζόλες με τα «καπάκια» τους, τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 160οC, για περίπου 3 ώρες.Βήμα 5
Σερβίρετε τις φρατζόλες με το κρέας συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και ελιές.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή