Έτσι το φτιάχνουν στη Θράκη και το ονομάζουν «μπαρσάκι». Τρώγεται συνήθως την Κυριακή του Θωμά.
Υλικά
- 1 κιλό μπούτι από αρνάκι, κομμένο μερίδες
- ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος (ή ελαιόλαδο)
- 5 αβγά
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά πάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα.Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.Βήμα 3
Ανακατεύετε το λιωμένο σκόρδο με το γιαούρτι. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο γιαούρτι.Βήμα 4
Ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα πάνω από το αρνάκι. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε με βραστές πατάτες περιχυμένες με τη σάλτσα του φαγητού και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb