Ένα πιάτο ιδανικό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. Το αρνάκι σιγομαγειρεύεται και τα κάστανα δένουν υπέροχα με την ντοματένια σάλτσα…
2:10'
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και χυμό ροδιού
Υλικά
- 1.500γρ. μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, σε κύβους
- 250γρ. κάστανα ψημένα*
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 7 κλωστούλες κρόκο Κοζάνης τριμμένες σε σκόνη και διαλυμένες σε 2 κουτ. σούπας νερό
- 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού (όχι πετιμέζι ροδιού)
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Πώς να ετοιμάσετε τα ψημένα κάστανα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χαράζετε τα κάστανα πάνω και κάτω σταυρωτά και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει η φλούδα τους. Τα μεταφέρετε σε μπολ και τα σκεπάζετε με μεμβράνη για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Να υπολογίσετε ότι τα καθαρισμένα κάστανα είναι το μισό βάρος από το αρχικό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 2
Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο.Βήμα 3
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.Βήμα 4
Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή