Ένα διαφορετικό, νόστιμο και άκρως ανοιξιάτικο πιάτο με αρνάκι και βελούδινη μους αγκινάρας ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπεζώματα.
Για τη μους αγκινάρας: Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες που έχετε καθαρίσει, τη μισή πατάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα δουλεύετε όλα μαζί στο μπλέντερ με το βούτυρο. Δοκιμάζετε από αλάτι και πιπέρι.
Για το αβγολέμονο: Σε μια μπασίνα ανακατεύετε καλά τον κρόκο αβγού με το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το χυμό λεμόνι και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό ζεστό. Δοκιμάζετε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνετε το φρέσκο μάραθο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει, το σοτάρετε και από τις δυο πλευρές. Τρυπάτε κατά μήκος το καρέ στο κέντρο και το γεμίζετε με τη μους αγκινάρας. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 15 λεπτά.
Σε νερό που κοχλάζει, ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σερβίρετε περιχύνοντας το φαγητό με το αβγολέμονο και συνοδεύοντάς το με τα βραστά λαχανικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη μους αγκινάρας: Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες που έχετε καθαρίσει, τη μισή πατάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα δουλεύετε όλα μαζί στο μπλέντερ με το βούτυρο. Δοκιμάζετε από αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Για το αβγολέμονο: Σε μια μπασίνα ανακατεύετε καλά τον κρόκο αβγού με το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το χυμό λεμόνι και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό ζεστό. Δοκιμάζετε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνετε το φρέσκο μάραθο.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει, το σοτάρετε και από τις δυο πλευρές. Τρυπάτε κατά μήκος το καρέ στο κέντρο και το γεμίζετε με τη μους αγκινάρας. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Σε νερό που κοχλάζει, ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σερβίρετε περιχύνοντας το φαγητό με το αβγολέμονο και συνοδεύοντάς το με τα βραστά λαχανικά.