Τα πιο ζουμερά και νόστιμα κεμπάπ ψήνονται με αρμένικη συνταγή. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συνταγές το μυστικό είναι τα φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύστε με γιαούρτι και την ντοματένια-πικάντικη ωμή σάλτσα ντομάτας εσμέ!
Υλικά
- 800 γρ. κιμά από αρνίσιο μπούτι
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 50 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένους σπόρους κύμινο ή κύμινο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
- ½ κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι, προαιρετικά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλη σφιχτή και ώριμη ντομάτα, σε μικρά κυβάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ½ κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 ½ κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά
- 1 ½ κουτ. γλυκού πιπέρι αλέπο ή μπούκοβο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγο γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- πίτες της αρεσκείας μας
Μερίδες: 6
Για τα κεμπάπ
Για τη σαλάτα εσμέ
Για το σερβίρισμα
Tips
- Για τα κεμπάπ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανάμεικτο κιμά (μοσχάρι-αρνί).
- Όλα τα υλικά για τη σαλάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεμπάπ: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μίγμα του κιμά, σκεπασμένο, στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μέτρια κεμπάπ και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, διατηρώντας τα ζουμερά. Προσθέτουμε τον δυόσμο στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα εσμέ, γιαούρτι και πίτες.