kempap_esme_anoigma
clock icon
1:30'

Αρμένικα κεμπάπ με σάλτσα εσμέ

Υλικά

    Μερίδες: 6

    Για τα κεμπάπ

  • 800 γρ. κιμά από αρνίσιο μπούτι
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 50 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένους σπόρους κύμινο ή κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
  • ½ κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι, προαιρετικά
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα εσμέ

  • 1 μεγάλη σφιχτή και ώριμη ντομάτα, σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά
  • 1 ½ κουτ. γλυκού πιπέρι αλέπο ή μπούκοβο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πίτες της αρεσκείας μας

Tips

  • Για τα κεμπάπ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανάμεικτο κιμά (μοσχάρι-αρνί).
  • Όλα τα υλικά για τη σαλάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένα.

Τα πιο ζουμερά και νόστιμα κεμπάπ ψήνονται με αρμένικη συνταγή. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συνταγές το μυστικό είναι τα φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύστε με γιαούρτι και την ντοματένια-πικάντικη ωμή σάλτσα ντομάτας εσμέ!

Κεμπάπ: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μίγμα του κιμά, σκεπασμένο, στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μέτρια κεμπάπ και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, διατηρώντας τα ζουμερά. Προσθέτουμε τον δυόσμο στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα εσμέ, γιαούρτι και πίτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεμπάπ: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μίγμα του κιμά, σκεπασμένο, στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μέτρια κεμπάπ και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, διατηρώντας τα ζουμερά. Προσθέτουμε τον δυόσμο στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα εσμέ, γιαούρτι και πίτες.