Οι ώριμες μπανάνες περιέχουν πολύτιμα συστατικά, έχουν έντονη γεύση και η σύστασή τους δίνει βελούδινη υφή σε αυτόν τον ακαταμάχητο συνδυασμό
20'
Απίστευτα εύκολη μαρμελάδα μπανάνα με σοκολάτα και ζάχαρη καρύδας
Υλικά
- 6 ώριμες μπανάνες, περίπου 500γρ.
- 200γρ. ζάχαρη καρύδας
- 100γρ. νερό
- μισό λεμόνι, ξύσμα και χυμός
- 20γρ. κακάο πικρό
για 3 βαζάκια των 200γρ
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το νερό, το κακάο και το λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις δούμε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο αποσύρουμε από την εστία. Αν θέλουμε βελούδινη υφή, τότε την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν.