Είτε ακολουθείτε υγιεινή διατροφή είτε όχι, αυτή η σαλάτα έχει τα φόντα να γίνει η πιο θρεπτική σας συνήθεια.
Υλικά
- 1/3 φλιτζανιού κινόα
- 1 μαρούλι σαλάτα πλυμένη, στραγγισμένη
- 5-6 φύλλα κόκκινη λόλα πλυμένη, στραγγισμένη
- 5-6 φύλλα ραντίτσιο χοντροκομμένο με το χέρι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας goji berries (αποξηραμένα)
- 1 κουτ. σούπας blueberries (αποξηραμένα ή φρέσκα)
- ½ κουτ. γλυκού λιναρόσπορο
- 1½ κουτ. σούπας πετιμέζι ροδιού (θα το βρείτε στην αγορά)
- 1/3 φλιτζανιού αγουρέλαιο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό (αφρίνα)
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε τα goji berries σε νερό για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα blueberries, τότε τα μουσκεύετε και αυτά.Βήμα 2
Ξεπλένετε καλά την κινόα και τη βάζετε να βράσει σε 750ml περίπου νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπόρια και να ανοίξουν. Στραγγίζετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε με το χέρι τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια και τα αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ σαλάτας με το ραντίτσιο, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τη στραγγισμένη κινόα. Στραγγίζετε καλά τα goji berries και τα blueberries (αν είναι αποξηραμένα) και τα σκορπάτε από πάνω.Βήμα 4
Χτυπάτε τα υλικά για το dressing σε γυάλινο βαζάκι καλά κλεισμένο και περιχύνετε τη σαλάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb