Ελαφριά, ζεστή σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά στον ατμό, που συνοδεύονται από μια γευστικότατη σάλτσα με μουστάρδα και ταχίνι.
Υλικά
- 500γρ. ανοιξιάτικα καροτάκια
- 500γρ. σπαράγγια
- 4 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες
- 3 μικρά κολοκυθάκια
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση. Τοποθετείτε ένα ανοξείδωτο καλαθάκι-σουρωτήρι ατμού στα χείλη της κατσαρόλας και βάζετε μέσα τα καρότα. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν στον ατμό για 5 λεπτά.Βήμα 2
Προσθέτετε τις αγκινάρες, κλείνετε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα προσεκτικά.Βήμα 3
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 4
Ραντίζετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση