open-sandwitch-me-kotopoulo
clock icon
0'

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα χωριάτικη, κομμένη σε 3 κομμάτια
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα οριζοντίως στα δύο (θα πάρετε 6 κομμάτια)
  • 3 κουτ. σούπας sweet chili sauce
  • χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 18 λεπτές φέτες αγγούρι
  • 18 φυλλαράκια ρόκας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα χορταστικό σνακ για το γραφείο ή για βραδινό, με ψητό κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά.

Μαρινάρετε το κοτόπουλο μαζί με τη sweet chili sauce, το λάιμ και το σκόρδο για 2 ώρες.
Ψήνετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι. Αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε τα κομμάτια της μπαγκέτας οριζόντια στη μέση και τα φρυγανίζετε.
Πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τοποθετείτε πρώτα φέτες αβοκάντο και μετά αλατοπιπερώνετε. Από πάνω ακουμπάτε φετούλες αγγούρι, μετά το κοτόπουλο και γαρνίρετε μερικά φυλλαράκια ρόκας. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάρετε το κοτόπουλο μαζί με τη sweet chili sauce, το λάιμ και το σκόρδο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Ψήνετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Κόβετε τα κομμάτια της μπαγκέτας οριζόντια στη μέση και τα φρυγανίζετε.

Βήμα 4

Πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τοποθετείτε πρώτα φέτες αβοκάντο και μετά αλατοπιπερώνετε. Από πάνω ακουμπάτε φετούλες αγγούρι, μετά το κοτόπουλο και γαρνίρετε μερικά φυλλαράκια ρόκας. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή