Ένα χορταστικό σνακ για το γραφείο ή για βραδινό, με ψητό κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα χωριάτικη, κομμένη σε 3 κομμάτια
- 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα οριζοντίως στα δύο (θα πάρετε 6 κομμάτια)
- 3 κουτ. σούπας sweet chili sauce
- χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 18 λεπτές φέτες αγγούρι
- 18 φυλλαράκια ρόκας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάρετε το κοτόπουλο μαζί με τη sweet chili sauce, το λάιμ και το σκόρδο για 2 ώρες.Βήμα 2
Ψήνετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Κόβετε τα κομμάτια της μπαγκέτας οριζόντια στη μέση και τα φρυγανίζετε.Βήμα 4
Πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τοποθετείτε πρώτα φέτες αβοκάντο και μετά αλατοπιπερώνετε. Από πάνω ακουμπάτε φετούλες αγγούρι, μετά το κοτόπουλο και γαρνίρετε μερικά φυλλαράκια ρόκας. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή