Agourosalata-anoigma3
clock icon
15'

Αγγουροσαλάτα με δυόσμο και γιαούρτι

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 150 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους
  • 20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Εμπλουτίστε τη γεύση της με ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο σκόρδο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Της ταιριάζουν πολύ

Μια εύκολη σαλάτα που μοιάζει με το τζατζίκι αλλά χωρίς το σκόρδο, για όσους δεν το πολυ-συμπαθούν. Το αγγούρι ταιριάζει υπέροχα με το γιαούρτι σε μια σαλάτα δροσερή, ιδανική για τώρα που έχει αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, κλείνουμε με το καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Τη σερβίρουμε δροσερή από το ψυγείο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, κλείνουμε με το καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Βήμα 2

Τη σερβίρουμε δροσερή από το ψυγείο.