Μια εύκολη σαλάτα που μοιάζει με το τζατζίκι αλλά χωρίς το σκόρδο, για όσους δεν το πολυ-συμπαθούν. Το αγγούρι ταιριάζει υπέροχα με το γιαούρτι σε μια σαλάτα δροσερή, ιδανική για τώρα που έχει αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός.
Υλικά
- 150 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους
- 20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Εμπλουτίστε τη γεύση της με ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο σκόρδο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Της ταιριάζουν πολύ
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, κλείνουμε με το καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Βήμα 2
Τη σερβίρουμε δροσερή από το ψυγείο.