Mια πλούσια ανδριώτικη ομελέτα με πατάτες και τα περίφημα λουκάνικα του κυκλαδικού νησιού.
Υλικά
- 4-5 αβγά
- 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
- 4-5 λουκάνικα
- 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαρύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα.Βήμα 2
Όταν τηγανιστούν, αδειάζετε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μαζί με τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν η φρουτάλια ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε με καπάκι, τρυπάτε την ψημένη επιφάνεια με πιρούνι για να ψηθεί καλά και εσωτερικά, συνεχίζοντας το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάταΦωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή