Για τον πρωινό καφέ σας ή το απογευματινό τσάι, αυτό το αρωματικό και πολύ γευστικό κέικ με εσπεριδοειδή είναι η καλύτερη επιλογή.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τις 4 κουταλιές βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε τη βανίλια, το χυμό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και με διάμετρο 26εκ. ή 28εκ. Πασπαλίζετε τη φόρμα με την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη, σκορπάτε μέσα τα ξύλα κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τοποθετείτε όμορφα τις φέτες εσπεριδοειδών.
Αδειάζετε από πάνω προσεχτικά το μίγμα του κέικ που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τις 4 κουταλιές βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Βήμα 2
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε τη βανίλια, το χυμό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και με διάμετρο 26εκ. ή 28εκ. Πασπαλίζετε τη φόρμα με την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη, σκορπάτε μέσα τα ξύλα κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τοποθετείτε όμορφα τις φέτες εσπεριδοειδών.
Βήμα 4
Αδειάζετε από πάνω προσεχτικά το μίγμα του κέικ που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του.
Βήμα 5
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.