Ο σεφ Κυριάκος Μελάς μάς φτιάχνει εναλλακτικό cheesecake σε αλμυρή εκδοχή, με απίθανη βάση από Κριθαροκολουράκια με Λιναρόσπορο Κρήτων Άρτος. Ένα υπέροχο ορεκτικό για κάθε γιορτινό τραπέζι.
Βάζετε τα τοματίνια σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τα μυρωδικά και ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 20 λεπτά.
Σπάτε τα παξιμάδια σε κομματάκια (σε μέγεθος αμυγδάλου) και ανακατεύετε με το πατέ ελιάς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και το μπούκοβο.
Αδειάζετε σε στρογγυλό τσέρκι και τα στρώνετε, δημιουργώντας μία βάση.
Ανακατεύετε το πηχτόγαλο με το ανθότυρο και το γάλα. Το μίγμα σας πρέπει να είναι αφράτο, αν σας βγει πηχτό το αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα.
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από την βάση με τα παξιμάδια και μεταφέρετε το cheesecake στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Αφού κρυώσουν καλά τα τοματίνια, τα στρώνετε πάνω από το cheesecake και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα τοματίνια σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τα μυρωδικά και ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Σπάτε τα παξιμάδια σε κομματάκια (σε μέγεθος αμυγδάλου) και ανακατεύετε με το πατέ ελιάς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και το μπούκοβο.
Βήμα 3
Αδειάζετε σε στρογγυλό τσέρκι και τα στρώνετε, δημιουργώντας μία βάση.
Βήμα 4
Ανακατεύετε το πηχτόγαλο με το ανθότυρο και το γάλα. Το μίγμα σας πρέπει να είναι αφράτο, αν σας βγει πηχτό το αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα.
Βήμα 5
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από την βάση με τα παξιμάδια και μεταφέρετε το cheesecake στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Βήμα 6
Αφού κρυώσουν καλά τα τοματίνια, τα στρώνετε πάνω από το cheesecake και σερβίρετε.