Μισοφέγγαρα από σφολιάτα με γέμιση από αγκινάρα, αρωματικά βότανα και κεφαλοτύρι. Μια ξεχωριστή πρόταση για ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μπουφέ για πάρτι ή σνακ για το γραφείο.
Υλικά
- 1 πακέτο (450γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
- 180γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
- 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
- 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 2
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.Βήμα 3
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey