Οι σουπιές δεν ταιριάζουν μόνο με το σπανάκι αλλά και με άλλα λαχανικά. Με αγκινάρες λοιπόν θα φτιάξετε αυτό το πολύ νόστιμο φαγητό, που είναι και ιδανικό για τη νηστεία.
Υλικά
- 6 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε μερίδες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα
- 4 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφετε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βάζετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σοτάρετε τις σουπιές στο μισό λάδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τις αγκινάρες και τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν καλά με το λάδι και να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα λαχανικά στις σουπιές που έχουν βράσει για 20 λεπτά και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και οι αγκινάρες.
Βήμα 4
Διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό του λεμονιού και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Βήμα 5
Σερβίρετε τις σουπιές με τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey