Εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο ανοιξιάτικο λαχανικό και φτιάχνουμε αγκινάρες αλά πολίτα, ένα φαγητό που αγαπούν χορτοφάγοι και μη.
Υλικά
- 10-12 μικρές αγκινάρες
- 80ml ελαιόλαδο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 12 μικρές πατάτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό με αλάτι και χυμό από ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν.Βήμα 2
Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον άνηθο και τα καρότα, δύο ποτήρια νερό και τέλος χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι.Βήμα 3
Βάζετε και τις αγκινάρες ολόκληρες με τα κοτσάνια προς τα πάνω, τις πατάτες ολόκληρες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου.Βήμα 4
Γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο και φέτες λεμονιού και σερβίρετε.Food styling: Tina Webb Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος