Μια παραδοσιακή συνταγή από τα χωριά της Τρίπολης. Αν και η βάση του φαγητού είναι η πατάτα και το σέλινο, η κάθε νοικοκυρά μπορεί να προσθέσει και άλλα εποχικά λαχανικά. Για να την κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστή πάλι, θα τη σερβίρετε με χταποδάκια σε άλμη SAFCOL.
Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 500γρ. σέλινο με λεπτά κλωνάρια
- 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη
- 250γρ. ντομάτα φρέσκια, χοντροκομμένη
- ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κονσέρβα χταποδάκια σε άλμη SAFCOL
Διαδικασία
Βήμα 1
Χωρίζετε το σέλινο στα κλωνάρια του διατηρώντας το μήκος τους. Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα στραγγίζετε.Βήμα 2
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες, το σέλινο και αρκετό ζεστό νερό ώσπου να σκεπαστούν οι πατάτες. Σιγοβράζετε το φαγητό για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτετε το λεμόνι τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.Βήμα 3
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό. Ανοίγετε την κονσέρβα με τα χταποδάκια και την αναποδογυρίζετε σε πιάτο για να συνοδεύσετε τις πατάτες στο τραπέζι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb