Πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1893 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Waldorf Astoria. Ο αρχικός εμπνευστής και δημιουργός της Oscar Tschirky χρησιμοποίησε σαν βάση της μήλα, σέλερι, μαγιονέζα και καρύδια. Έφτιαξε με αυτά ένα μίγμα και το σέρβιρε πάνω σε ένα αφράτο στρώμα μαρουλοσαλάτας. Η σαλάτα έγινε κλασσική, διαχρονική και αγαπημένη, συνώνυμο της τέλειας χειμωνιάτικης σαλάτας.

Υλικά
- 4 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους ή 2 πράσινα και 2 κόκκινα μήλα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
- 2 χούφτες καρύδια
- 4 γενναίες χούφτες από πράσινη σαλάτα της επιλογής σας (μαρούλι, γαλλική σαλάτα, κατσαρή σαλάτα, βαλεριάνα, κλπ)