Γεμιστές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, ή ό,τι άλλο σας αρέσει και διπλωμένες στη μέση, σε ρολά, μαντηλάκια, πουγκιά, ή και σε στρώσεις. Όπως και εάν τις προτιμάτε, σημασία έχει να έχετε μία εξαιρετική βασική συνταγή για να τις ετοιμάσετε, σαν αυτή εδώ…
Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Βήμα 2
Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβολάκια, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάτε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 4
Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα.