florinis_sandwich1
clock icon
20'

Σάντουιτς µε ψητές πιπεριές Φλωρίνης και µελιτζάνες, µε ανθότυρο και πέστο µαϊντανού

Υλικά

  • 4 φραντζολάκια τσιαπάτα ή άλλο ψωµί της επιλογής σας
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 µελιτζάνα τσακώνικη, σε φέτες
  • 250γρ. ανθότυρο ή µανούρι
  • Για το pesto µαϊντανού

  • 1 µατσάκι µαϊντανό χοντροκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα αµύγδαλα ασπρισµένα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
  • 3 κουτ. σούπας πεκορίνο τριµµένο ή άλλο πικάντικο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Ένα αφράτο και χορταστικό σάντουιτς με ολόφρεσκα υλικά που είναι η καλύτερη λύση για τις μεσημεριανές λιγούρες στο γραφείο.

Ετοιµάζετε το pesto: Πολτοποιείτε στο µπλέντερ όλα τα υλικά προσθέτοντας το ελαιόλαδο σε δόσεις και αλατοπιπερώνοντας στο τέλος σύµφωνα µε τη γεύση σας.
Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Κόβετε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις χωρίζετε σε δύο επίπεδα κοµµάτια. Ψήνετε τις φέτες της µελιτζάνας και της πιπεριάς σε σχαροτήγανο µέχρι να ξεροψηθούν λίγο εξωτερικά και να µαλακώσουν. Τα µεταφέρετε σε δοχείο µε καπάκι για να µαλακώσουν.
Φτιάχνετε τα σάντουιτς: Ανοίγετε τα ψωµάκια στη µέση και τα αλείφετε εσωτερικά πάνω κάτω µε το pesto µαϊντανού. Τοποθετείτε εναλλάξ φέτες ψηµένης µελιτζάνας και πιπεριάς, τις σκεπάζετε µε φετούλες από ανθότυρο και κλείνετε τα φραντζολάκια. Τα τυλίγετε µε λαδόκολλα μέχρι τη μέση και µετά ολόκληρα µε αλουµινόχαρτο για να τα πάρετε µαζί σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιµάζετε το pesto: Πολτοποιείτε στο µπλέντερ όλα τα υλικά προσθέτοντας το ελαιόλαδο σε δόσεις και αλατοπιπερώνοντας στο τέλος σύµφωνα µε τη γεύση σας.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Κόβετε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις χωρίζετε σε δύο επίπεδα κοµµάτια. Ψήνετε τις φέτες της µελιτζάνας και της πιπεριάς σε σχαροτήγανο µέχρι να ξεροψηθούν λίγο εξωτερικά και να µαλακώσουν. Τα µεταφέρετε σε δοχείο µε καπάκι για να µαλακώσουν.

Βήμα 3

Φτιάχνετε τα σάντουιτς: Ανοίγετε τα ψωµάκια στη µέση και τα αλείφετε εσωτερικά πάνω κάτω µε το pesto µαϊντανού. Τοποθετείτε εναλλάξ φέτες ψηµένης µελιτζάνας και πιπεριάς, τις σκεπάζετε µε φετούλες από ανθότυρο και κλείνετε τα φραντζολάκια. Τα τυλίγετε µε λαδόκολλα μέχρι τη μέση και µετά ολόκληρα µε αλουµινόχαρτο για να τα πάρετε µαζί σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey