Αυτή η μακαρονάδα είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Εκεί που η παράδοση συναντά την έμπνευση και το πνεύμα της οικονομίας. Ένα απολαυστικό πιάτο με κρεμμύδια καραμελωμένα με Flora με βούτυρο για κάθε μέρα και για κάθε μακαρονά…
Υλικά
- 500γρ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκες)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
- 200γρ. ξινομυζήθρα
- 4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
- ξερό ανθότυρο, κρητικό, φρεσκοτριμμένο ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε αλ ντέντε (να κρατάνε λίγο) τις χυλοπίτες ή τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.Βήμα 2
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το Flora σ’ ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και τα σιγομαγειρεύετε για 20-25 λεπτά (ανακατεύοντας πού και πού) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο, καστανόχρυσο χρώμα. Προσθέτετε το θυμάρι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα κρεμμυδιών από πάνω, 2-3 κουταλιές ξυνομυζήθρα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με ξερό ανθότυρο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείτε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb