OMELETA ME OMBRIES
clock icon
20'

Ομελέτα με οβριές

Υλικά

  • 1 χεριά οβριές ή αβρωνιές
  • 3 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Οβριές ή αβρωνιές είναι χόρτα που φυτρώνουν στην εξοχή από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και τέλη Απριλίου. Είναι πικρούτσικα αλλά προσφέρουν μεγάλη γευστική απόλαυση. Μαζεύονται μετά μανίας από τους λάτρεις του που ξέρουν πού να το αναζητήσουν. Μπορεί να το βρείτε στη Βαρβάκειο Αγορά στους μεγάλους πάγκους των μανάβικων.

Πλένετε τις αβρωνιές και τις ζεματάτε ελάχιστα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τις στραγγίζετε.

Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνετε λίγο λάδι να πάει σε όλο τον πάτο του τηγανιού.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με λίγο νερό και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο τηγάνι.

Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται η ομελέτα απλώνετε πάνω στη μισή πλευρά τις στραγγισμένες αβρωνιές. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην πάρει χρώμα η ομελέτα. Διπλώνετε την υπόλοιπη ομελέτα πάνω από τις αβρωνιές να γίνει φάκελος και ψήνετε για λίγο ακόμα.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε πιάτο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε ρίχνετε τριμμένο τυρί της επιλογής σας όσο ακόμα είναι ζεστή.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τις αβρωνιές και τις ζεματάτε ελάχιστα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τις στραγγίζετε.

Βήμα 2

Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνετε λίγο λάδι να πάει σε όλο τον πάτο του τηγανιού.

Βήμα 3

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με λίγο νερό και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο τηγάνι.

Βήμα 4

Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται η ομελέτα απλώνετε πάνω στη μισή πλευρά τις στραγγισμένες αβρωνιές. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην πάρει χρώμα η ομελέτα. Διπλώνετε την υπόλοιπη ομελέτα πάνω από τις αβρωνιές να γίνει φάκελος και ψήνετε για λίγο ακόμα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε προσεκτικά σε πιάτο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε ρίχνετε τριμμένο τυρί της επιλογής σας όσο ακόμα είναι ζεστή.