Η αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών κάθε ηλικίας -αφού είναι συχνό πλέον το φαινόμενο να αδειάζει το βαζάκι μες στη μαύρη νύχτα ο μπαμπάς και του παιδιού να μην αφήνει- μπορεί να γίνει και με τη δική μας σπιτική φροντίδα. Σας έχουμε δύο διαφορετικούς τρόπους να τη φτιάξετε, μία με σοκολάτα και μία με κακάο. Όλο και κάποιο σοκολατένιο αβγό θα έμεινε από το Πάσχα…
Για τη σοκολατένια κρέμα φουντουκιού: Ψήνετε ελαφρά στον φούρνο τα φουντούκια και τα ξεφλουδίζετε. Για να το κάνετε αυτό, τα βάζετε σε πετσέτα μόλις κρυώσουν λίγο, κάνετε την πετσέτα πουγκί σφιχτό και αρχίζετε να τα τρίβετε στον πάγκο σας. Ύστερα τα αλέθετε στο μπλέντερ να γίνουν πούδρα.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε στο μίγμα τα αλεσμένα φουντούκια και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την κρέμα σε αποστειρωμένα βάζα που διατηρείτε στο ψυγείο.
Για την κρέμα φουντουκιού με κακάο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνετε μέσα το μέλι και το κακάο ανακατεύοντας με σύρμα.
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τα αλεσμένα φουντούκια και τη σκόνη γάλακτος και προσθέτετε το μίγμα της κρέμας.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείτε την κρέμα στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σοκολατένια κρέμα φουντουκιού: Ψήνετε ελαφρά στον φούρνο τα φουντούκια και τα ξεφλουδίζετε. Για να το κάνετε αυτό, τα βάζετε σε πετσέτα μόλις κρυώσουν λίγο, κάνετε την πετσέτα πουγκί σφιχτό και αρχίζετε να τα τρίβετε στον πάγκο σας. Ύστερα τα αλέθετε στο μπλέντερ να γίνουν πούδρα.
Βήμα 2
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Προσθέτετε στο μίγμα τα αλεσμένα φουντούκια και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την κρέμα σε αποστειρωμένα βάζα που διατηρείτε στο ψυγείο.
Βήμα 4
Για την κρέμα φουντουκιού με κακάο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνετε μέσα το μέλι και το κακάο ανακατεύοντας με σύρμα.
Βήμα 5
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τα αλεσμένα φουντούκια και τη σκόνη γάλακτος και προσθέτετε το μίγμα της κρέμας.
Βήμα 6
Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείτε την κρέμα στο ψυγείο.