Μια νόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα με αβγά, τόνο, αντσούγιες, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελιές. Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 1 κιλό πατατούλες μικρές, στρογγυλές
- 200γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
- 4 αβγά βραστά
- 100γρ. ελιές Θάσου
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 4 φιλέτα αντσούγιας
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Tips
- Η συνταγή αυτή είναι ιδανική και για την επόμενη μέρα του Πάσχα για να μην πάνε χαμένα τα αβγουλάκια που τσουγκρίσατε...
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.Βήμα 2
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον τόνο και το βασιλικό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μπολ.Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις αντσούγιες και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι πριν σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb