Παραδοσιακά του Αγίου Φανουρίου φτιάχνουμε ένα κέικ λαδιού, που το αποκαλούμε φανουρόπιτα, με 7 ή 9 υλικά. Εδώ σας έχουμε μια συνταγή με 9 υλικά. Είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ που μπορείτε να το φτιάχνετε ανά πάσα στιγμή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά
- 335γρ. αλεύρι μαλακό
- 12γρ. μπέικιν παουντερ
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού σόδα
- 110γρ. σταφίδα ξανθή
- 110ml ελαιόλαδο
- 225ml νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.
Βήμα 2
Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα έως να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας.