keik_nistisimo_olivemagazine
clock icon
60'

Κλασική φανουρόπιτα με σταφίδες

Υλικά

  • 335γρ. αλεύρι μαλακό
  • 12γρ. μπέικιν παουντερ
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού σόδα
  • 110γρ. σταφίδα ξανθή
  • 110ml ελαιόλαδο
  • 225ml νερό

Παραδοσιακά του Αγίου Φανουρίου φτιάχνουμε ένα κέικ λαδιού, που το αποκαλούμε φανουρόπιτα, με 7 ή 9 υλικά. Εδώ σας έχουμε μια συνταγή με 9 υλικά. Είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ που μπορείτε να το φτιάχνετε ανά πάσα στιγμή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα έως να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Βήμα 2

Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα έως να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας.