Δροσερή και χορταστική σαλάτα που συνδυάζει την υπερτροφή κινόα με γευστικά μήλα και πολλά μυρωδικά. Είναι κατάλληλη για όσους προσέχουν την χοληστερίνη τους, αλλά και για όσους απλά αναζητούν ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 300γρ. κινόα βρασμένη
- 2 μήλα κόκκινα με τη φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους και περασμένα με λίγο λεμόνι
- 2 αγγουράκια μικρά, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
- ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150γρ. καρύδια σπασμένα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας ξίδι παλαιωμένο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ροζ πιπέρι χοντροαλεσμένο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι ή φακές.
- Tο ξίδι μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό λεμονιού.