Ποιος είπε πως τα κολοκυθάκια δεν τρώγονται ωμά; Τα δοκιμάσατε; Αν όχι, τότε δοκιμάστε αυτή τη δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ψητά ψάρια αλλά και κρεατικά και η γεύση τους θα σας πείσει.
Υλικά
- 2 ματσάκια ρόκα
- 4 κολοκύθια μέτρια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
- 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί
- αλάτι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση με γεύση βατόμουρο)
Για τη σαλάτα
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά αλάτι. Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.Βήμα 2
Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.Βήμα 3
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb