Ένα πιάτο ιδανικό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. Το αρνάκι σιγομαγειρεύεται και τα κάστανα δένουν υπέροχα με την ντοματένια σάλτσα…
Υλικά
- 1.500γρ. μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, σε κύβους
- 250γρ. Κάστανα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι Χυμό τομάτας Baresa
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 7 κλωστούλες κρόκο Κοζάνης τριμμένες σε σκόνη και διαλυμένες σε 2 κουτ. σούπας νερό
- 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού (όχι πετιμέζι ροδιού)
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- Πιπέρι μαύρο τριμμένο Kania
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο.
Βήμα 3
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βήμα 4
Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα ψημένα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι.