Το σορμπέ φρούτων προσφέρεται συχνά στα επίσημα γεύματα μεταξύ πρώτου και κυρίως πιάτου, για να αλλάξει γεύση και να προετοιμάσει τον ουρανίσκο για μεγάλες στιγμές! Το σορμπέ λεμόνι, είναι γλυκό και ξινό μαζί, δροσερό και κυρίως ξεδιψαστικό και υπέροχο, όποια ώρα και στιγμή κι αν το γευτείς. Κατά τη γνώμη μου πάντα!
Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο 2-3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει.
Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια κόβοντας σε μπάλες με το σκουπ του παγωτού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 2
Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο 2-3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει.
Βήμα 4
Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια κόβοντας σε μπάλες με το σκουπ του παγωτού.