clock icon
35'

Πατάτες φούρνου σαν «τηγανητές»

Υλικά

  • 2-3 πατάτες, σε μπαστουνάκια
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • αλάτι

Οι πιο υγιεινές και νόστιμες τηγανητές πατάτες γίνονται στον… φούρνο. Τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα και πολύ αρωματικές χάρη στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, θα γίνουν οι αγαπημένες σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Απλώνετε τις πατάτες στεγνές πάνω στο ταψί, τις αλατίζετε και πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη.

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Απλώνετε τις πατάτες στεγνές πάνω στο ταψί, τις αλατίζετε και πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη.

Βήμα 3

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.