Το αρνάκι φρικασέ είναι η γιορτή της ελληνικής άνοιξης και υπαίθρου, σε ένα πιάτο όμως που έχει εντελώς αστική λογική και τεχνική. Τα τραγανά καταπράσινα μαρούλια μαζί με φρέσκα κρεμμυδάκια της εποχής που θα κάνουν σώμα στη σάλτσα, και τα αρωματικά όπως ο άνηθος, ο μάραθος, τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες ή διάφορα άγρια χόρτα που πρασινίζουν τη φύση, παντρεύονται σε ένα πιάτο με αρνί ή κατσίκι γάλακτος και ολοκληρώνονται με την ελληνικότερη των σαλτσών, το αυγολέμονο.